Kvinne innlegg bilder av seg selv uten en parykk, avslører virkelige grunnen hun mistet håret

En ung kvinne har besluttet å ta henne parykk og avdekke hennes sanne jeg.

23. April delte Maricela (Mari) P. to bilder av hodet nesten skallet på hennes offentlige Instagram siden. Og hun postet bildene fordi hun besluttet det var på tide å snakke henne sannheten-at hun lider av en hår-trekking uorden alarmert trichotillomania.

Trichotillomania (uttales trik-o-til-o-MAY-nee-uh) er definert av Mayo Clinic som en psykisk lidelse som involverer tilbakevendende, uimotståelig oppfordrer til å trekke ut håret fra noen del av kroppen-hodebunnen, øyenbryn, øyevipper, ansiktet og kjønnshår området, til tross for prøver å stopp.


Ifølge TLC grunnlaget for Body-Focused repeterende atferd opplever om to i hver 50 folk noen form for trichotillomania i livet. I løpet av barndommen skjer det like i jenter og gutter; men er voksenlivet, opp til 90 prosent av rapporterte tilfeller kvinner.

Loven av håret rykk tendens til å skje under nedetid (f.eks å se på TV, lese en bok, liggende i senga) og i hemmelighet. Bortsett fra tvangsmessig ønske å trekke, inkluderer andre typiske symptomer en økt følelse av spenning umiddelbart før trekke, etterfulgt av en følelse av lettelse når handlingen har tatt sted, samt en økt innblanding i livet på grunn av hårtap.

Og mens det kan være ulike årsakene bak denne impuls-kontroll lidelse (fra negativ stress, som arbeid ansvar, emosjonelle problemer eller forholdet problemer, til "god" stress, for eksempel flytting eller planlegger et bryllup), er det nå antatt at genetikk og biologiske faktorer spiller en viktig rolle, ifølge International OCD Foundation.

Når clinician har utelukket andre mulige årsaker til hår trekking, som kan inkludere en udiagnostisert hudtilstand, rusmisbruk eller andre psykiske helseproblemer, trichotillomania kan behandles med medisiner (for eksempel en antidepressant), samt atferdsterapi (for eksempel vane-reversering opplæring, der pasienten lærer å erstatte en annen virkemåte for trekke).

Mari følte behov for å dele sin historie etter en siste terapi økt. "Vi har følelser av angst, øyeblikk av sorg og håndtere stress annerledes," forteller hun Yahoo skjønnhet. "Trichotillomania eller ønske om å trekke håret for å lindre disse følelsene er bare hvordan vi håndtere det. Jeg ønsker å inspirere andre til å akseptere deres forskjeller og vet de er elsket og støttet. Jeg ønsker å få ord ut fordi jeg ønsker noen ville har hjulpet meg og fortalte meg om dette år."

Hun forklarer videre at gjennom årene hun hadde møtt mange helsepersonell, inkludert hennes primære omsorg lege, hudleger og ernæringseksperter, som var alle klar over hennes hår trekking, men ingen av dem noensinne nevnt denne lidelsen. Så i mars fortalte en lege som spesialiserer seg på hårtap Mari om trichotillomania.

"Likevel jeg ble henvist til en terapeut, og med min forskning, jeg skjønte jeg var ikke eneste, og jeg hadde vist symptomer på angst for nesten 20 år," hun deler med Yahoo skjønnhet.